Doma u Hitlerů nebo Žítkovské bohyně. Úspěšná představení uvidí lidé v táborském divadle

7. září 2021 08:05

Novou podzimní sezónu i další plány rozvoje představilo Divadlo Oskara Nedbala v Táboře. I na něj podobně jako na další kulturní instituce dopadly v minulých měsících koronavirové restrikce. Z plánovaných dvou stovek představení jich uvedlo pouze čtyřicet.

O zrušená představení ale diváci nepřijdou. „Ještě na podzim musíme odehrát všechna představení z předplatného, která odehrána nebyla. Na jaře 2021 jsme dali dohromady kompletní nové předplatné, ale z toho se nám podařilo odehrát asi jen tři představení, takže teď na podzim to budeme celé dohrávat,“ potvrzuje ředitelka divadla Linda Rybáková.

Na podzimní sezónu je kromě sedmi zavedených předplatných připravena i mimořádná abonentní řada Plus. „Lidé budou moci přijít na představení brněného HaDivadla Doma u Hitlerů, což je sice starší věc, ale pořád skvěle funguje. Divadlo pod Palmovkou přiveze Žítkovské bohyně a 294 statečných, skvělý kus, který reflektuje atentát na Heydricha,“ zve Linka Rybáková.

Čtěte také

Slavnostní zahájení divadelní sezóny se uskuteční ve čtvrtek 9. září. Součástí programu bude představení nového řešení předvstupního divadelního prostoru v Palackého ulici. Přímo před divadlem vystoupí jedna z nejvýraznějších osobností českého nového cirkusu Eliška Brtnická. „Připravila si atraktivní nebezpečné číslo, bude se spouštět z balkonu a předvádět akrobatické prvky. Ve vestibulu zahraje Karel Juráň, místní skvělý pianista, a potom se můžeme těšit na kapelu Kalle,“ dodává Linda Rybáková.

Návštěvníci uvidí i velký závěsný objekt nazvaný Nónakord z autorské dílny Jaroslava Bejvla mladšího, designéra a skláře světového formátu.

Další výstavy návštěvníky čekají ve foyer a divadelní galerii, kde německá výtvarnice Gabriela Jolowitz vystavuje své dřevořezy a linoryty. Svou produkci zde představuje i berlínský Wagenbrethův ateliér ilustrace.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související