Festival staré hudby v Českých Budějovicích připomene období středověku, renesance a baroka

29. srpen 2021

Před čtyřmi lety se v Českých Budějovicích zrodil festival zaměřený na starou hudbu. Podařilo se ho uspořádat i během pandemie koronaviru a na koncerty připomínající období středověku, renesance a baroka zvou pořadatelé také letos.

Festival staré hudby Musica ad Confluentem nabídne během podzimu v Českých Budějovicích šest samostatných koncertů. „Na tento model jsme přešli po loňských zkušenostech s pandemií a ukázalo se, že je to vlastně lepší než původní koncepce dvou částí,“ říká jeden z organizátorů Vít Podroužek.

První koncert se uskuteční 5. září v kostele Panny Marie Růžencové. Vystoupí Hof-Musici, vokálně-instrumentální soubor, který se specializuje na interpretaci hudby 17. a 18. století.

Dále má festival Musica ad Confluentem v Českých Budějovicích na programu koncert švýcarského souboru Ensemble Seraphim, Rejchova kvarteta nebo uskupení CreaTrio, které představí klenoty barokní židovské hudby.

Podrobnosti o programu festivalu staré hudby v Českých Budějovicích přináší kulturní magazín Kavárna. Dále pořad představuje audioknihu afrických pohádek a hudební album Mohlo by to bejt nebe Michala Prokopa s Framus Five.

Spustit audio

Související