Na českobudějovickém sídlišti Máj se srazil trolejbus s osobním autem. Osm lidí je zraněných

24. červen 2019 10:05

Osm lidí se zranilo při nehodě trolejbusu a osobního auta na českobudějovickém sídlišti Máj. Záchranáři odvezli šest cestujících a oba řidiče do nemocnice.

Podle policejní mluvčí Lenky Krausové se nehoda stala v pondělí po osmé hodině ráno na křižovatce ulic Oskara Nedbala a Větrná. Trolejbus po srážce ještě narazil do sloupu.

„Řidič osob automobilu pravděpodobně nedal přednost trolejbusu. V tuto chvíli je doprava v místě nehody naprosto omezená a ještě několik hodin bude,“ řekla Lenka Krausová. U nehody zasahují policisté, záchranáři i hasiči.

Tísňová linka 112 je ideální pro cizince i při hromadné nehodě

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, kde operátoři přijímají telefonáty nejen na tísňovou linku 112, ale i na známou linku 150

Při dopravní nehodě, kde je potřeba jak zdravotníky, tak i policisty a hasiče je ideální volat tísňovou linku 112. Využívat jí můžou i cizinci, protože všichni operátoři mluví některým ze světových jazyků.

„Hasiči na místě vystřihávali zraněnou řidičku z trolejbusu. Nyní pokračuje vyšetřování nehody a likvidace práce. Na místě je posttraumatický tým hasičského záchranného sboru a policejní psycholog,“ doplnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Zdravotnická záchranná služba kvůli vysokému počtu zraněných vyhlásila mimořádnou událost prvního stupně, nemocnice České Budějovice aktivovala traumatologický plán.

Podle mluvčí Petry Kafkové je v nejvážnějším stavu řidička trolejbusu, která zůstala zaklíněná ve voze. „Zdravotníci jí poskytli péči ještě před vyproštěním a následně byla uvedena do umělého spánku. Dalších sedm osob utrpělo lehká až středně těžká zranění, jednalo se převážně o pohmožděniny, tržné rány a méně závažné zlomeniny,“ uvedla.

Spustit audio

Související