Začíná uzavírka Mánesovy ulice v Budějovicích. Na několik měsíců zkomplikuje dopravu

5. květen 2019 17:00

Se zdržením a komplikacemi musí od neděle počítat řidiči v Českých Budějovicích. Začíná rozsáhlá rekonstrukce Mánesovy ulice.

Zhruba do začátku října bude úplně uzavřený úsek mezi Dukelskou a Čechovou ulicí. Další část od Čechovy ulice k Novohradské bude průjezdná s omezením.

Objížďky

Vedení objízdných tras popisuje Jitka Liláková z jihočeského krajského úřadu: „Osobní auta by měla mířit na Novohradskou ulici, přes Žižkovu na Senovážné náměstí a na Lidickou třídu. Nákladní automobily by měly uzavřený úsek objíždět přes Nádražní a Strakonickou, dále levobřežkou kolem Výstaviště a přes Dlouhou louku.“

Uzavírka Mánesovy ulice v Budějovicích na několik měsíců zkomplikuje dopravu

MHD

S dopravními změnami musí lidé počítat i přímo v historickém centru města. Podle webu dopravního podniku a budějovické radnice jezdí midibusy linek 21, 22 a 23 z náměstí Přemysla Otakara II. do ulice Na Sadech nově Kanovnickou ulicí. Ze Sadů je do ní zákaz vjezdu. Ulice Karla IV. je v úseku mezi Senovážným náměstím a Jirsíkovou ulicí jednosměrka průjezdná pouze směrem do centra.

Na opravě Mánesovy ulice se kromě města České Budějovice podílí i Jihočeský kraj. Celkové náklady se vyšplhají zhruba na 52 miliónů korun.

Spustit audio

Související