Motor České Budějovice po sedmi letech hraje hokejovou extraligu

21. září 2020

Brankář Marek Čiliak přišel do Českých Budějovic jako veliká hvězda. Jenomže za necelé čtyři minuty třikrát inkasoval. Přesto trenér Prospal ani na vteřinu neuvažoval o tom, že by ho vystřídal. V Milevsku slavili 100 let fotbalového klubu. Lukáš Panec v místním muzeu zorganizoval velmi zajímavou výstavu. Čeho si na ní váží úplně nejvíc? To je malá ukázka témat, které vás čekají v nových Sportovních ozvěnách.

Také tentokrát se vám v online nahrávce pravidelného pořadu ozve jeho autor svojí pravidelnou a známou úvodní větou: „Dobrý den a příjemnou zábavu vám od mikrofonu Sportovních ozvěn přeje redaktor Deníku Kamil Jáša." 

Čtěte také

A jaké porce sportovních informací vám nabídneme? 

První polovinu Sportovních ozvěny prožijeme ve společnosti charismatického trenéra Motoru České Budějovice Václava Prospala. Motor totiž po sedmi letech nastoupil znovu na extraligový led. Co mu ale prolétlo hlavou po prohře s královehradckým Moutfieldem?

„My jsme měli katastrofální vstup do toho zápasu 0:3 ani ne po třech minutách. I když jsme dali jeden gól, projevila se nechci říct přímo nezkušenost, ale rozdíl mezi tím, jak jsme řešili naše šanci my a jak soupeř. Ten start se nám hrubě nepovedl a soupeř zaslouženě vyhrál,“ naznačil Václav Prospal.

A tady je výpověď střelce prvního extraligového gólu Motoru po sedmi letech. Trefil se Karel Plášil. Ten připustil, že gól v osmé vteřině, který Motor inkasoval, byl významným úderem do psychiky. 

Velké oslavy v Milevsku

V Milevsku slavili 100 let fotbalového klubu. Lukáš Panec v místním muzeu zorganizoval velmi zajímavou výstavu. Čeho si na ní váží úplně nejvíc?

„Nejcennější je Zlatá kopačka Jana Kollera, kterou získal v belgické lize v roce 2000, velikost kopačky je 50, je to přímo jeho velikost a je pozlacená,“ vysvětluje Lukáš Panec.

Více si poslechněte ve Sportovních ozvěnách online, nebo si je stáhněte k poslechu do svých počítačů a mobilů.

Čeká vás v nich ještě ohlédnutí za premiérou první ligy, kterou vyhráli stolní tenisté Pedagogu České Budějovice nad Hustopečemi 9:7.  

A hokej ještě jednou, tentokrát v krajském balení. V soutěžní premiéře Samson České Budějovice s několik hráči z NHL v sestavě porazil Hlubokou 6:1. 

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio

Související