Lidé kreslili rybky do dobročinné aukce. Výtěžek pomůže pusopisce Báře Sedláčkové

27. listopad 2018

Po dobu nadcházejícího adventu můžete spojit příjemné s užitečným – koupit někomu jako dárek k Vánocům pěkný obraz, fotografii, grafiku či jiné výtvarné dílo a přitom zároveň pomoci.

Dobročinná aukce se odehrává na webových stránkách vyletirybka.cz. „Je to akce na podporu jedné slečny, Barči Sedláčkové, která je upoutaná na invalidní vozík, miluje malování a my jsme se s manželem rozhodli jí trochu pomoci,“ říká organizátorka Martina Mandelíčková.

Aukce má podle ní získat finanční prostředky na pořízení notebooku s hlasovým ovládáním a pomocného pohonu k invalidnímu vozíku. „Barču jsme znali a říkali jsme si, že by nebylo špatné udělat něco pěkného, z čeho by mohla mít radost,“ dodává.

Bára Sedláčková už je veřejně známá tím, že maluje pusou a říká si pusopiska. „Má úžasný, pro mě nikdy předtím neviděný styl. Maluje pusou, používá fixy, pastelky, vodovky, teď má období, kdy maluje asi nejraději vodovkami. Na tom jejím malování je vidět úžasný pokrok a to, jak vyzrává,“ komentuje Martina Mandelíčková.

Manželé Mandelíčkovi pro akci získali své přátele, známé i lidi ze sociálních sítí. Ti darovali obrazy nebo jiná výtvarná díla s motivem rybky, které se nyní draží.

Aukce je otevřená na vyletirybka.cz, kde jsou všechna výtvarná díla k vidění. Přihazovat může kdokoli.

Dražba skončí s koncem adventu. Navíc se v pátek 30. listopadu uskuteční vernisáž výstavy děl v kavárně Gregorka na Lidické třídě v Českých Budějovicích. Po Vánocích již obrazy poputují k novým majitelům.

Spustit audio

Související