Kdo byl divočák ledové arény a kdo měl kopačku jako pádlo? Rok 2021 pohledem sportovního novináře

31. prosinec 2021

Silvestrovskými „sranda mači“ nebo kostýmovanými výstupy na jihočeské vrchy vrcholí i letošní sportovní sezóna v kraji. Kamil Jáša ji jako spolupracovník Českého rozhlasu České Budějovice, jinak sportovní redaktor Radiožurnálu Sport a Deníku, zhodnotil měsíc po měsíci. A přidal i pár zábavných momentů z natáčení...

„Kdybych měl zavzpomínat na vtipná setkání, tak by jich bylo opravdu hodně. Třeba s trenérem Motoru České Budějovice Václavem Prospalem. Ten si nebral servítky v žádném vyjádření. S pětiminutovým rozhovorem, na který jsme měli přesně tento vymezený čas, byl hotový za minutu,“ směje se dnes Kamil Jáša prekérní situaci v živém vysílání.

„Prostě to je v uvozovkách divočák ledové arény. Ale moc se mu u týmu nedařilo,“ hodnotí, „fanoušci ho milovali, udělal obrovský kus práce, ale i trenérův život je počítán podle bodů a těch Motor moc nenasbíral.“

I příjemných momentů byla podle Kamila Jáši na sportovištích celá řada. „Osobně jsem měl velkou radost z Anety Grabmüllerové, dívky ze Šumavy, která už chtěla skončit s triatlonem jako vrcholovým sportem, jenomže nastoupila na mistrovství světa. Měl to být její poslední závod, a ono se zadařilo, cinklo to, skončila na třetím místě, v cíli na ni čekali rodiče,“ vypráví.

„A celý tento obrovský sportovní zážitek v ní zanechal takovou stopu, že původní rozhodnutí přehodnotila, bude závodit dál, naplánovala si spolu se studiem doktorátu v norském Oslu také tréninky a můžeme se třeba v roce 2022 těšit i na výborné výsledky Anety Grabmüllerové,“ dodává.

Čtěte také

A do třetice všeho dobrého a veselého přidává rozhlasový sporťák ještě hlas Jaroslava Drobného. „To je neuvěřitelný brankář, který pomohl Dynamu České Budějovice, když se vrátil do klubu společně s Tomášem Sivokem,“ připomíná Kamil Jáša.

„Do branky nastoupil dvoumetrový borec s kopačkou jako pádlo. Chytal ale opravdu výborně a každý rozhovor s ním byl navíc unikátním zážitkem. Také se stalo, že se mu nechtělo odpovídat, zkusil jsem to na něj po dobrém i pod určitým nátlakem, ale šlo to jenom podle toho, jak se vyspal,“ vypráví.

A když prý brankář dostal hloupý polovlastní gól v zápase s Příbramí, reagoval takto: „Jak vám asi může bejt, když dostanete gól, no, já nevim, jak bych vám to popsal…“ Kamil Jáša ale vzpomíná na pozápasové rozhovory laskavě a uznává, že fotbalové Dynamo, když za něj Drobný chytal, odehrálo velmi slušnou sezónu.

Připomenout si celý rok 2021 v jihočeském sportu a kromě fotbalu, hokeje či triatlonu narazit i na volejbal, baseball, cyklistiku nebo kanoistiku můžete v celém rozhovoru s Kamilem Jášou.

Spustit audio

Související