Jihočeským sportovcem roku je hokejista Milan Gulaš, do síně slávy vstoupil Rudolf Suchánek

27. prosinec 2021

Pořadatelé vyhlásili výsledky ankety Sportovec roku Jihočeského kraje. V kategorii kolektivů zvítězil volejbalový tým Jihostroj České Budějovice, mezi jednotlivci hokejista Motoru Milan Gulaš.

„Je mi velkým potěšením, že jsem mohl převzít tuhle cenu. Všichni sportovci, kteří obsadili další místa, by si to zasloužili stejně. Každé sportovní odvětví má něco do sebe a dostat se na nějakou úroveň není lehké, všichni mají můj obdiv,“ komentoval Milan Gulaš.

Pro hokejistu je právě aktuální otázka účasti na olympijských hrách v Pekingu. Kvůli pandemii koronaviru čeká všechny sportovce několikatýdenní karanténa. „Samozřejmě vždycky mám chuť reprezentovat, i když si neumím představit, že bych byl měsíc bez své rodiny. To jsou okolnosti, které tomu moc nenahrávají, ale olympiáda je olympiáda,“ uvažoval.

Druhý v anketě Sportovec roku Jihočeského kraje skončil brankář fotbalistů Dynama České Budějovice Vojtěch Vorel, třetí volejbalista Radek Mach.

Do Síně slávy vstoupil bývalý obránce hokejového Motoru Rudolf Suchánek. „Dostávám se tak mezi top hráče, což je moc příjemné,“ řekl účastník olympijských her v Calgary.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související