Kateřina Marie Tichá – Plamen (2024)

29. květen 2024

Zpěvačka Kateřina Marie Tichá byla v roce 2013 oceněná coby objev roku v anketě Český slavík. Pak na sebe upozornila společným vystupováním s kapelou Jelen. Na to skutečné objevení nejširší posluchačskou obcí si ale musela počkat až do roku 2020, kdy vydala své první (a nadšeně přijaté) album Sami. Letos dostalo pokračování v podobě desky Plamen.

Tichá je na něm zase o něco vyzrálejší jako interpretka i jako autorka, navíc jí s nahrávkou pomáhala muzikantsky usazená skupina Bandjeez, která až do jeho předčasného odchodu doprovázela talentovaného skladatele a zpěváka Davida Stypku.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Ivan Hlas Trio – Pramínek času (2023)

    Ivan Hlas Trio v roce 2023 završilo dvacet let existence, a protože se jedná o partu lidských pohodářů, namísto velkolepých oslav přišlo za posluchači s hudebním dárkem.

  • Anna K. – Údolí včel (2023)

    Anna K., ač většinou kráčí mimo reflektory té největší mediální přízně, patří ke stálicím tuzemské hudební škatulky, v níž se nenásilně a s elegancí potkává rock s popem.

  • Krausberry – Poslední nádražák (2022)

    Bluesrocková kapela Krausberry, vzešlá z legendární muzikantské scény pražské Hanspaulky, je parta orientovaná hlavně na živé hraní – tedy nejzákladnější hudební podstatu.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.