Michal Prokop – Poprvé naposledy (2006)

20. září 2023

Hudební kariéry se, tak jako život, ubírají různými cestami. A samozřejmě se navzájem ovlivňují, přičemž život je jaksi z podstaty v tomto svazku tím dominantnějším. Pokud mu přijde do cesty výzva, která je silnější než umělecké puzení, stane se muzikantský kolotoč desek a koncertů menší prioritou. I takto můžeme vnímat – dnes už víme, že dočasný – přestup Michala Prokopa od profese muzikanta k profesi politika.

Michal Prokop patřil dlouhá léta k absolutní tuzemské vokální špičce, zvlášť na rozhraní žánrů rocku a soulu. V důsledku společenské a politické změny po listopadu 1989 však přehodil pracovní výhybku a na řadu let jsme jej mohli vnímat právě jako politika (a vedle toho i televizního moderátora pořadu Krásný ztráty). Ale i zde nakonec platilo ono okřídlené „všeho do času“.

Album, s nímž se v roce 2006 znovu vrátil na hudební scénu – tedy desku Poprvé naposledy – si pustíme v Kulaté muzice nejen coby případ zdařilého comebacku, ale i jako šťastné otevření další kapitoly Prokopovy hudební kariéry, která v podobě dalších desek a vystoupení trvá dodnes.

Spustit audio

Související