Jack Johnson – Sleep Through The Static (2008)

6. červenec 2022

Už i k nám dorazil čas prázdnin, chvíle, kdy si člověk hodí přes záda ručník a vyrazí k vodě. Právě tam se vypravíme i v Kulaté muzice. A nebudeme skromní, zamíříme rovnou k oceánu, na Havaj.

Zrovna odtud totiž pochází milovník jízdy na surfu Jack Johnson. Mimo to je též písničkářem, jehož muzika je – světe, div se – veskrze prozářená sluncem, příjemně akusticky zvonivá a náladou doslova relaxační.

A je vlastně jedno, z které desky si ji člověk pouští. My si pro náš pořad vybereme album Sleep Through The Static z roku 2008.

Spustit audio

Související

  • Carole King – Tapestry (1971)

    O písničkovou náplň hudební půlhodiny Kulatá muzika se tentokrát postará americká skladatelka a zpěvačka Carole Kingová. Respektive její Tapisérie, tedy album Tapestry.

  • Genesis – We Can´t Dance (1991)

    Genesis. Tohle biblické jméno označuje jednu z nejúspěšnějších pop-rockových kapel všech dob. Prodala přes 130 milionů alb a zajímavá je i díky pozoruhodnému vývoji tvorby.

  • Tears For Fears – The Tipping Point (2022)

    Zejména v 80. letech populární kapela Tears For Fears vybočovala z měřítek běžné popové produkce důrazem na silné klenuté melodie a aranžérským mistrovstvím.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.