Genesis – We Can´t Dance (1991)

12. červenec 2023

Genesis. Tohle biblické jméno označuje jednu z nejúspěšnějších pop-rockových kapel všech dob. Necháme-li stranou, že prodala více než 130 milionů alb, mohla by nás zajímat kvůli pozoruhodnému vývoji její tvorby, která od poměrně složitého art-rocku postupně dospěla k posluchačsky vděčnému popu.

My si skupinu Genesis připomeneme albem We Can´t Dance, jež je vrcholem éry, kdy patřila mezi nejpopulárnější soubory na světové scéně. V té době se zpívajícím bubeníkem Philem Collinsem u mikrofonu.

Byl to právě on, kdo svým sympatickým muzikantským klaunstvím Genesis dost možná zachránil před osudem jiných kdysi slavných kapel, které se nedokázaly přestat brát vážně. Kromě koncertního lídra v něm kapela našla především vynikajícího zpěváka, který skvěle ovládá techniku, frázování a ještě k tomu přidává zvláštní lehkost projevu, která se nedá naučit.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.