Jsou tady poslední Sportovní ozvěny roku 2020, ve kterých uslyšíte, že i na sportovištích je občas docela legrace

28. prosinec 2020

Hokejisté extraligu vůbec nezastavili. Motor na Štěpána vyrazil do Brna. A protože za dveřmi už je Silvestr, a ten má být veselý, pokusíme se vám i ve Sportovních ozvěnách vykouzlit i úsměv na tváři.

Sportovní ozvěny začínají rozhovorem s charismatickým trenérem Motoru České Budějovice Václavem Prospalem. Potkat ho ve chvíli, kdy má dobrou náladu, to je docela kumšt. Častěji se nám to povedlo ve chvíli, kdy právě optimismem nehýřil. Poslechněte si, v jaké atmosféře vznikal jeden z rozhovorů v sezoně. Teď už to zní docela úsměvně, písemný přepis nahrávky nevyzní a tak bude nejlépe, když si záznam poslechnete online, tak alespoň krátká textová ukázka:  

„Pět minut to ani nebude, já vám dám tak krátký odpovědi, že jsem za minutu pryč….“

Tak někdy se pětiminutový rozhovor dá zvládnout třeba i za třicet vteřin.

A teď, těsně po vánočních svátcích z jiného soudku, dokonce z toho Božího. Přímo na place u mikrofonu se občas přihodí, že hlavně při natáčení anket přeslechneme jméno respondenta. Točili jsme o akci na Božím daru. A když nevím, tak se zeptám:        

„A to jméno, prosím?“

„Boží dar.“

„Ne, vaše jméno.“

„Aha, já jsem Boží dar, Daniel Martínek.“

Tak Danielovi, jestli nás poslouchá, přejeme opravdu hodně veselého Silvestra a úspěšný vstup do roku 2021. Mimochodem ten rok, který právě končí, byl výjimečný pro kapitána volejbalistů českobudějovického Jihostroje Radka Macha. Proč?

„Když to vezmu od začátku, nebo spíš od konce roku, tak byl podařený, protože se mi narodil syn, takže máme teď v rodině veselo.“

To jsou slova Radka Macha, kapitána jednoho z nejlepších jihočeských sportovních kolektivů.

Co si volejbalisté přejí přímo do roku 2021, to vám řekneme na této frekvenci, v tomto pořadu, přesně za týden.

Motor České Budějovice  prohrál v hokejové extralize v Brně vysoko 4:10. Trenér Václav Prospal nabídl brankáři Paterovi, že může z utkání odstoupit. Ten to neudělal a Prospal po utkání hodnotil:

„Mě je jenom líto našeho gólmana, který to chtěl dochytat. Nechtěl ven a my jsme ho v tom nechali vykoupat za deset gólů.“

A protože se blíží Silvestr, tak vám nabídneme ještě jeden okamžik z tiskové konference, kde se Václav Prospal vyjádřil k faulům, které v Brně odpískali rozhodčí. Podle trenéra v pořádku, všechny fauly byly odpískány správně, ale..

Záznam jeho reakce si poslechněte online, tentokrát to bude skutečně lepší, než si jeho slova jen přečíst.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio