Jan Vaněček: Klára a koš

12. leden 2021

Když jsem Kláru po delší době potkal, poradila mi, abych si nalistoval v počítači jednu  internetovou adresu, prý se pobavím a získám náměty pro rozhlasové sloupky.  „Určitě nebudeš  litovat,  pošmákneš si a posluchači taky,“ přiměla  mě  k takovému činu. Tentokrát jsem nezamířil do hospody U Vejra, kam  občas  zajdu doplnit si tekutiny a dozvědět se, co se  v Krumlově a okolí  semlelo.

Tentokrát jsem fofroval domů k počítači a dospěl k poznání, že na té internetové adrese se pošťuchují anonymové, kdo z nich je větší hňup. Mají smysl pro nesmysl, nerozumí ani sami sobě a nedokážou zchladit své emoce. Píšou to buď intelektuální panicové, nebo ctižádostiví diletanti. Vadí mi  jejich vulgarismy, hulvátství, a že všechno je švindl a lumpárna.

Taky se tam vyskytují pseudonymní vtipálci. Jeden chytrolín, podepsaný jako Dobrák z Dobrákova, se  podivoval, že do zblbnutí píše sám na sebe posudky, ale stejně ho nikam nevzali. „To je pěknej bordel,“ sdělil světu, jaký má zrovna mindrák, a připojil naštvaného smejlíka. Sourozenci IČO a DIČO z Bulíkova mu poradili zajít radši včas   k doktorovi, aby nezblbnul úplně.

Anonymy patří odjakživa do koše. Proto i počítač má koš. Škoda, že se takový odpad v něm nedá recyklovat na něco lidstvu užitečného, posteskla si Klára, když jsem jí o tom pak vyprávěl.

Hezký den, vážení Jihočeši.

autor: Jan Vaněček
Spustit audio