Jan Cempírek: Lásky a vtípků čas

17. květen 2021

Je máj. Lásky čas. A víte co, milí posluchači. Pojďme si o té lásce zažertovat. Znám několik výborných vtipů. A protože mou láskou jsou navíc sitkomy, takové ty seriálky plné gagů doplněných nahraným smíchem, tak vám řeknu vtipy o lásce právě formou sitkomu. Jsme přeci v rádiu, tak co bychom si zvukově nepomohli, že.

Tedy:

Přijde mladík do cukrárny a ptá se prodavačky: „Máte perníkové srdce s nápisem Jsi moje jediná?”
„Ano, máme.”
„Tak prosím pětkrát.”

HAHAHA

A tenhle je taky dobrej:

Dva kamarádi se potkají po několika letech.
„Představ si, Jirko, nedávno jsem se oženil. Má žena je sice o pět let starší, ale to nevadí.”
„Phe! To nic není! To moje je starší o dvacet pět let.”
„Počkej - to už je trochu moc!”
„Je. Taky se to stalo omylem. Přišel jsem ji požádat o ruku její dcery, ale ona mě nenechala tu větu dokončit.”

HAHA

Ale vůbec nejlepší vtip o lásce, který znám, je kreslený. Jistě však máte skvělou fantazii, tak si tu komickou situaci představujte.

Rozestlaná široká postel. Na ní leží přenádherná, úplně nahá slečna, na zádech, v jednoznačně hodně vyzývavé póze. U postele stojí slušně oděný mládenec s ohromným pugétem růží v ruce. Dívá se na nemravnou krásku a ustrašeně říká: Marie, znamená to, že mohu doufat?

HAHAHA

Pane jó! Marie, znamená to, že mohu doufat.... úplně to vidím před sebou. Jo, jo, láska je dřina. Ale je také nekonečným zdrojem žertovných trapasů, vtipů a vůbec – radosti. Proto 3x vivat – ať žije láska!

autor: Jan Cempírek
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.