Jak v kuchyni využívat rozličné koření, bylinky, listy a semena
Důležitou součástí jídla, která často určuje jeho charakter, je koření. Kuchaři mohou využívat rozličné druhy koření, bylin, listů a semen. O některých z nich mluví ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.
Související
-
Rybí recepty – kapří hranolky, štika s modrým sýrem, candát na šalvěji
Začaly podzimní výlovy, je tedy ideální čas na pochoutky z ryb. Jedním z nejlepších způsobů přípravy je pečení v troubě, na Třeboňsku jsou oblíbené také kapří hranolky.
-
Jak připravit drůbež? Tipy na pečení a recept na kohouta na víně
Jídla z drůbeže byla dříve slavnostní, dnes tvoří základ jídelníčku. V Čechách se využívá hlavně kuřecí maso, ale připravit můžete kachnu, husu, krůtu, perličku i křepelku.
-
Blesková pórková polévka se sýrem a kmínová praženka
Polévka je grunt, říkaly babičky. O tom, že konzumace polévek přináší samá pozitiva, je přesvědčen i kuchař Petr Stupka. Příprava některých z nich ani nezabere moc času.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.