Jak budete vypadat za dvacet let, zjistíte na výstavě v hornorakouském Welsu

Lidskou kůži, svaly, srdce i schopnosti těla můžete lépe poznat na výstavě ve vědeckém centru Welios v hornorakouském Welsu. Zábavnou formou tu návštěvníkům představují vědecké experimenty.

Lidé si například při testu koncentrace vyzkouší práci kosmonauta. Díky přístroji se stanou astronauty a pokusí se přistát s vesmírnou lodí na mezinárodní vesmírné stanici. Zjistí, že je na to potřeba dost tréninku.

„Výstava Experiment - Člověk se zabývá lidským tělem a jeho funkcí. Je tu patnáct experimentálních stanovišť, která ukazují různé funkce našich orgánů. Například přibližujeme, jak silné a výkonné musí být naše srdce. Demonstrujeme to na skutečné ruční pumpě, kterou musíme dostat vodu do výšky jeden a půl metru. To ve skutečnosti musí zvládnout naše srdce ve stejném tempu a síle,“ říká Leo Ludig, zakladatel centra Welios.

Při dalším experimentu si návštěvníci mohou pořídit fotku, na které uvidí, jak budou vypadat za dvacet let.

Další a další zajímavosti pak na ně čekají na dalších zastávkách expozice Experiment – Člověk. Mohou obsluhovat počítač jen pomocí očí nebo si vyzkoušet, kolik energie musí spálit, pokud chtějí beztrestně sníst jednoho želatinového medvídka.

autor: pfr
Spustit audio