Inspirace na svatební menu a recept na neobvyklý okurkový salát, játrové knedlíčky i pečené brambory
Svatební menu, které nedávno připravoval kulinář Petr Stupka, bude hlavním tematem jeho Kuchařského čarování. Nabídne recept na unikátní okurkový salát se zázvorem, bezlepkové játrové knedlíčky, pečené brambory jako přílohu a jahodový tartar s mátou. Speciálně se bude věnovat úpravě sous vide, tedy zpracování potraviny uzavřené ve vakuu při nízké teplotě.
Související
-
Jahodový dezert se sušenkami
Spojte jahody, máslové sušenky a smetanu a lahodný dezert je světě. Svůj tip nabízí kulinář Petr Stupka. Recept se hodí zvlášť v období, kdy dozrávají čerstvé jahody.
-
Bramborový nákyp s okurkovým salátem
Brambory patří mezi nejběžnější suroviny v domácnostech. Využívá je i tradiční jihomoravská kuchyně. Odsud pochází recept na bramborový nákyp, který nabízí Petr Stupka.
-
Hovězí maso po anglicku
Maso po anglicku je způsob pečení, díky kterému je poté plátek ukrojený z pečínky uprostřed růžový. Zkuste doma připravit klasický „rostbíf“ podle návodu Petra Stupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.