Hlincovka vs. Madeta. První volejbalová liga žen nabídla atraktivní derby

4. listopad 2019

Volejbalistky mají za sebou atraktivní derby v první lize. Jihostroj v extralize porazil hladce Zlín. Daří se i hokejistům Motoru, kteří zvyšují náskok v čele tabulky. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Atraktivní volejbalové derby se odehrálo v první lize žen, tedy druhé nejvyšší soutěži. Hlincovka přivítala českobudějovickou Madetu. Skóre 2:3 nakonec víc potěšilo hráčky Madety.

Volejbalový klub Madeta trenérsky vede Zdeněk Pekař. „Já nevím, jestli rozhodovaly maličkosti, protože my jsme zkazili několik servisů, ale dobře jsme útočili. Myslím, že útok asi rozhodl, protože moc balónů jsme neubránili,“ komentoval.

Čtěte také

Cílem Madety jako amatérského klubu je podle něj zahrát si co nejlépe s co nejlepší zábavou. „Zatím žádné další cíle nepřišly, jenom to, že by bylo dobré dostat se do nejlepší osmičky, a uvidíme, co z toho vymáčkneme,“ dodal.

Na lavičce Hlincovky je už dva roky trenérem Petr Slavík. „Celou sezónu bojujeme s tím, že nám chybí dvě holky z loňského základu. Hrajeme vlastně se čtyřmi hráčkami a zbytek doplňují juniorky. Na jednu stranu je potěšující, že juniorky dokáží hrát tak pěkný volejbal, na druhé straně tam chybí zkušenosti,“ popsal.

Tým už očekává, že bude hrát nižší část soutěže. „Takže jde o to důstojně nasbírat co nejvíc bodů s týmy, které nám budou konkurenty, a dál získávat zkušenosti s mladými hráčkami, které jsou perspektivní,“ dodal Petr Slavík.

Sportovní ozvěny výsledkově

Extraligoví volejbalisté Jihostroje porazili v budějovické sportovní hale Zlín hladce 3:0. Domácí tým, který je v tabulce za Karlovarskem na druhém místě, pochválil také zlínský smečař Jiří Vašíček. Útočník s reprezentačními zkušenostmi předvedl v utkání nevídanou sérii tvrdých servisů, ale na vítězství to jeho týmu stejně nestačilo ani v jednom setu.

Motor České Budějovice v hokejové druhé nejvyšší soutěži dobyl Eden. Jihočeši vezou výhru 7:2. Znamená to upevnění pozice v tabulce Chance ligy. Motor nasbíral 53 bodů a po dvaceti kolech mají svěřenci trenéra Václava Prospala desetibodový náskok na druhé Litoměřice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související