Handicapovaní plavali pro Arnyho. Přispěli tak úspěšnému reprezentantovi na přípravu

19. říjen 2019 08:14

Jméno Arnošta Petráčka dobře znají příznivci sportu nejen v Jihočeském kraji, ale i daleko za hranicemi. Nejúspěšnější paralympijský reprezentant v plavání teď pozval do českobudějovického bazénu své kamarády.

„Jsou tady moji kolegové plavci a budeme plavat štafetu čtyřikrát padesát metrů. Hlavně si to chceme užít,“ vysvětloval Arnošt Petráček.

Dobrá nálada panovala hlavně před bazénem. Přímo v něm někteří borci neskrývali mírné rozpaky, do vody se jim po ránu moc nechtělo. „Já jsem odjakživa neměl rád skákat tam jenom tak, vždycky se musím osmělit, zvlášť když začíná trénink v šest ráno a člověk je ještě rozehřátý z peřin,“ vyprávěl Arnoštův kamarád, který dorazil na speciální plaveckou štafetu až z Brna.

Plavalo se pro Arnyho, tedy právě pro Arnošta Petráčka. Vybrané finanční prostředky směřují na jeho přípravu a třeba ho posunou o krok blíž k paralympijskému Tokiu.

Čtěte také

Z Brna dorazila celá skupina nadšenců. „Rádi jsme se sem přijeli podívat a udělat něco pro dobrou věc,“ komentoval jeden z plavců.

„Arnošta obdivujeme za jeho výkony a vůbec odhodlanost trénovat, protože to není jednoduché ani pro zdravého sportovce, natož pro handicapovaného.“ „Má kuráž, nebojí se toho, skvěle reprezentuje Českou republiku ve světě, moc takových plavců nemáme,“ zaznělo dál u bazénu.

A sám nejlepší český paralympijský plavec samozřejmě také do českobudějovického bazénu skočil a zapojil se do štafety se svým klubem.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související