K favoritům světového poháru cyklokrosařů v Táboře by měl patřit lídr domácího týmu Michael Boroš

28. říjen 2019

Cyklokrosaři se chystají na světový pohár v Táboře. Hokejisté Motoru si v Chance lize připsali další vítězství a s přehledem vedou tabulku. Volejbalisté Jihostroje znají soupeře pro ligu mistrů. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Blíží se velký cyklokrosový svátek. Závod světového poháru v Táboře se pojede v sobotu 16. listopadu. K velkým hvězdám by mohl a snad i měl patřit závodník ČEZ CT Tábor Michael Boroš.

Ten ale s úvodem sezóny moc spokojený nebyl. „Začátek nebyl úplně takový, jaký bych si představoval, ale nechci to vzdát. Sezóna je ještě dlouhá. Cítím, že to tam je, takže myslím, že se ještě chytnu,“ říká.

Čtěte také

Michael Boroš by po návratu ze zahraničí měl potvrzovat nejen roli lídra táborského týmu, ale také reprezentačního výběru. „Určitě to není jednoduché. Kluci asi vědí, že si mě mají hlídat, takže žádný nástup není jednoduchý a musím u toho i lehce přemýšlet,“ komentuje.

Ambiciózní cyklokrosař se pozici v čele Toi Toi Copu nebrání, spíš naopak. A oproti předchozímu působišti v belgickém týmu je to veliký rozdíl. „Udáváme tempo, je to něco jiného, ale neříkám, že je to nějak lehčí. Každé vítězství bolí, ať je to mistrovství světa nebo český pohár,“ připomíná.

Světový pohár, který se 16. listopadu přesune do Tábora, je pro Michaela Boroše domácím závodem. „Těším se na něj hodně, trénuji tady každý týden a chtěl bych se předvést před domácími fanoušky, rodinou, kamarády,“ dodává.

Sportovní ozvěny výsledkově

Hokejisté budějovického Motoru v druhé nejvyšší soutěži řádí. Tentokrát vyhráli v Ústí nad Labem vysoko 8:1. Jsou tak jednoznačným lídrem tabulky, nasbírali v osmnácti zápasech 47 bodů a skóre 81:37. Na prvním místě mají náskok devíti bodů.

Fotbalisté Dynama České Budějovice ve Fortuna lize hráli s Karvinou 3:0. Dva góly vstřelil Lukáš Havel, jeden z penalty a jeden hlavou. „Neuvědomuji si, jestli se mi to vůbec někdy povedlo, najednou dva góly za poločas, ještě k tomu v první lize, takže jsem nadšený, věřil jsem si už před zápasem,“ komentoval.

Volejbalisté Jihostroje v neděli vyhráli v Beskydech 3:1, v pondělí je čeká duel v Brně. A znají už i soupeře pro ligu mistrů. Jsou jimi dva italské týmy Civitanova a Trentino a turecký Istanbul. 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související