Halloweenské melodie z Addamsovy rodiny, Vymítače ďábla nebo Plesu upírů

31. říjen 2022

Poslední říjnový večer je velmi zvláštní, plný strašidel a temných bytostí. Jinými slovy, nastává Halloween, tedy z anglosaského světa importovaný svátek, který je oblíbený přirozeně hlavně mezi dětmi a mládeží.

Zejména v anglicky mluvících zemích, ale i mnohde jinde, pochodují do strašidelného kostýmu oděné osoby od domu k domu. Tradičními symboly Halloweenu jsou dýně, speciálně vyřezané a se svíčkou vloženou dovnitř, takzvané Jack-o'-lanterns, ovšem také bizarní rej duchů, strašidel, vampírů, kostlivců, tedy všeho, co dokáže vyvolat strach, úlek či dokonce děs.

Alespoň částečně jsme přistoupili na tuto halloweenskou hru a sestavili jsme pro vás půlhodinku s melodiemi z několika proslulých hororových filmů nebo seriálů.

Zazní ústřední melodie z kultovního hororu z roku 1978 nazvaného jednoduše Halloween, jehož režisérem, ale i scenáristou a autorem hudby byl klasik tohoto žánru John Carpenter. Dále nebude chybět znělka populárního sitcomu Addamsova rodina, uhrančivé Tubular Bells Mikea Oldfielda ze snímku Vymítač ďábla nebo hudba polského skladatele a jazzmana Krzysztofa Komedy ze slavného komediálního hororu Romana Polanského Ples upírů.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související