Francouzská gastronomická inspirace
Saláty, palačinky, prasečí nožička v rosolu, ganache. O gastronomické zážitky a inspiraci z pobytu ve Francii se ve svém Kuchařském čarování podělí kulinář Petr Stupka.
Související
-
Cukety netradičně? Co takhle cuketový dort podle receptu z jižní Francie?
Podobně jako se používá mrkev, dýně hokaido nebo jablka do těst na různé koláče a dorty, můžeme využít i cuketu. Těsto moučníků s cuketou je vláčné a velice chutné.
-
Bramboráky, biftečky, lívance a jiné placky
Placky mají v české kuchyni nejrůznější podoby. Pár receptů a rad, jak je péct a sušit, popřípadě vypékat a vypražovat, sepsal Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování.
-
Grilovaný a pestrý salát
Grilování nemusí být vždy spojeno jen s uzeninami a masem. Velmi chutná je také na grilu upravená zelenina. Zkuste ji opéct podle receptu kulináře Petra Stupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.