Fotbalový brankář Martin Janáček se vrací ze Sparty do českobudějovického Dynama

9. únor 2020 08:43

Působil v mládežnických týmech pražské Sparty, teď se fotbalový brankář Martin Janáček vrací do Českých Budějovic. A to v okamžiku, kdy je o jedničce v brance Dynama naprosto jasno.

Nová tvář mezi třemi tyčemi se po velmi vydařeném podzimu Českých Budějovicích na Střeleckém ostrově moc nečekala. Martin Janáček poslední půlrok strávil na hostování v pražském Motorletu. „Zahájil jsem přípravu s béčkem Sparty, pak jsem se zranil a dostal jsem nabídku z Motorletu,“ vypráví.

Za tým nastoupil asi v devíti zápasech. „Chytal jsem v osmnácti třetí ligu, což si myslím, že není úplně špatné,“ komentuje.

Hned po prvním příchodu do kabiny českobudějovického A týmu Martin Janáček mluvil s trenérem Davidem Horejšem. Také proto jasně ví, co od něj kouč očekává. „Očekává, že na sobě co nejvíc zapracuji, budu si přidávat. Chtěl bych zabojovat o místo dvojky nebo trojky a udělám všechno pro to, abych tady uspěl,“ říká.

Čtěte také

V nejvyšší soutěži v brance Dynama zářil ve druhé polovině podzimu bývalý reprezentační gólman Jaroslav Drobný. O tom, že i na jaře bude právě tato osobnost jasnou jedničkou, nikdo nepochybuje.

Ani mladík Martin Janáček. „Těším se na tu spolupráci, protože je to hodně zkušený gólman a myslím, že mi může hodně pomoct v další kariéře,“ dodává.

Málokdy se stane, že mladý gólman má radost z toho, že v brance je jasná jednička a že on se nejspíš do prvoligového zápasu vůbec nepodívá. V tomto případě tomu tak ale je. Martin Janáček si váží faktu, že spolupracovat bude právě s jihočeskou fotbalovou legendou Jaroslavem Drobným. „I proto jsem sem šel, že on může předat hodně zkušeností,“ uzavírá talentovaný odchovanec strakonického fotbalu.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související