Fotbalista Michal Řezáč znovu oblékl dres českobudějovického Dynama, už popáté

26. leden 2020 10:15

Fotbalový obránce Michal Řezáč se vrátil do českobudějovického Dynama, a není to poprvé. Bývalý mládežnický reprezentant se znovu pokusí prosadit do kádru nejlepšího jihočeského týmu.

Michal Řezáč působil v různých klubech, třeba pod žižkovským vysílačem. Pod Černou věží a v černobílém dresu Dynama se objevil vždy v době, kdy trávníky zasypal sníh. „Tohle už je pátá zimní příprava,“ říká.

Na svých cestách za fotbalem hrál a sbíral nejen fotbalové zkušenosti. Aktuálně se vrátil do nejlepšího jihočeského klubu. Podle svých slov se v průběhu sezon změnil. „Jde hlavně o mě, jak k tomu přistupuji. Samozřejmě se vždycky snažím odevzdávat sto procent, nějaké zkušenosti tam jsou,“ komentuje.

Čtěte také

Michal Řezáč se narodil v říjnu roku 1996 v Písku. Měří 178 centimetrů, váží lehce na sedmdesát kilogramů a zkušenosti čerpal hlavně z odehraných utkání. „Teď když jsem byl půl roku na hostování, tak jsem odehrál nějakých čtrnáct zápasů. Zkušenosti jsem získal. Takhle v mladším věku je důležité, aby hráč hrál, takže jsem spokojený,“ dodává.

Jenom běhání a posilovnu nemá snad rád žádný fotbalista na světě. Michal Řezáč není výjimkou, i když práce na fyzičce mu nevadí. „Určitě se těším na zápasy, na konfrontaci. Když jsem byl ve druhé lize, tam ty zápasy nejsou takové. Rád poměřím síly a zjistím, jak na tom jsem, jestli na to mám,“ připomíná.

A pak podle výkonů v přípravných zápasech trenér rozhodne o tom, jestli se Michal Řezáč vydá společně se svými spoluhráči na soustředění, které v únoru 2020 absolvují fotbalisté na Kypru. „To je ještě daleko, sám nevím, co bude. Jsme domluveni s trenéry, že uvidíme, pak si sedneme a na rovinu si řekneme, co a jak,“ doplňuje Michal Řezáč.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související