Fotbalisté budějovického Dynama poletí trénovat do tepla, vedení klubu vybralo Kypr

18. leden 2020 08:54

Fotbalisté Dynama České Budějovice vyrážejí za přípravou na jarní část Fortuna ligy na Kypr. Není to poprvé. Na premiérovou cestu na tento ostrov si ale ze současného kádru pamatuje málokdo.

V tehdejší jihočeské výpravě za teplem byl jako hráč i aktuální hlavní trenér týmu David Horejš. „To už je hodně dávno, před deseti lety, a od té doby už jsme tam nebyli. Vím, že jsme tam tenkrát měli velice dobré podmínky, tak věřím, že to tak bude i teď,“ komentuje.

Trochu osvěžit paměť mu může i brankář Zdeněk Křížek. „Pamatuji si, že tenkrát tam tři dny bylo hrozné počasí a trénovali jsme v čepicích a rukavicích. Pak jako když se mávne proutkem, nádherné počasí, azuro, nádherné podmínky,“ vzpomíná.

Čtěte také

Docela jasně si po deseti letech vybavuje i volný den. „Vím, že jsme tam dostali celý jeden volný den, tak jsme se šli podívat do města a bylo to moc hezké. Užili jsme si to. Teď se určitě těšíme, bude to příjemná změna a zpestření přípravy,“ dodává.

Trenér David Horejš přípravu naplánoval precizně. „Jde hlavně o to, aby vyšlo počasí. Jedeme tam kvůli tomu, abychom všechno už dělali na hřišti a co nejlépe se připravili na sezónu, podmínky by měly být určitě lepší než tady,“ připomíná.

Po podzimní části Fortuna ligy je Dynamo na osmém místě. Svěřence trenéra Davida Horejše čekají ještě v lednu soupeři z českého prostředí a pak už odlet na zmiňovaný třetí největší ostrov Středozemního moře.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související