Fotbalisté českobudějovického Dynama vstoupí do jarní části sezóny

13. únor 2020 08:10

Deset dní prožili fotbalisté Dynama České Budějovice na Kypru. Vrátili se v úvodu týdne a už v pátek je čeká jarní premiéra v nejvyšší soutěži. V 18 hodin začne utkání Dynama s Mladou Boleslaví.

Zapojit se do něj mohou i Meszároš, Kopečný, Šulc, Granečný nebo brankář Sušak, kteří do jihočeského klubu přišli v zimní přestávce. 

Z kyperského soustředění se fotbalisté vrátili v dobré náladě. Nejvíc starostí nadělal přesun kustodovi Radomilu Procházkovi, který stále ještě nemá pohromadě všechny věci potřebné k tréninku.

Trenér David Horejš byl při rekapitulaci podzimu spokojený natolik, že na jaře už nemluví o tom, že by jeho tým měl za cíl pouze záchranu v soutěži. „Cíl je navázat na to, co jsme předváděli na podzim, aby lidé odcházeli ze stadionu spokojení, abychom předváděli fotbal, který je bude bavit,“ řekl.

Čtěte také

„Na co to bude stačit, to se uvidí. My jsme si cíle nedávali ani před sezónou, hlavní a prvotní cíl byl vyhnout se baráži, zachovat tady ligu. Samozřejmě sezóna je nějak rozehraná, kdyby se nám podařilo udržet tu prostřední skupinu, byl by to pro nás obrovský úspěch. S tím do toho chceme jít, ale víme, že to bude nesmírně těžké, že je tam spousta týmů, které mají určitě vyšší ambice,“ dodal.

Prvním soupeřem Dynama bude v pátek 14. února Mladá Boleslav. Trenér David Horejš přímo los moc neřeší, ale základní sestavu ano. Ještě nemá úplně jasno o složení jedenáctky, která vyběhne na Střelecký ostrov. „Máme tam dva až tři otazníky. Ještě máme nějaké tréninky, tak uvidíme. Jsme rádi, že se tady konkurence zvedla, a věřím tomu, že se nám podaří sestavu trefit tak, aby byla úspěšná,“ komentoval.

Zatímco David Horejš si v hlavě přehrával především páteční start do jarní části soutěže, jeho asistenta Jiřího Kohouta při přípravě tréninku potrápil silný vítr. „Udělali jsme takový regenerační trénink, ale vítr nám to silně ztěžuje,“ popisoval.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související