Na jarní část sezóny se fotbalisté budějovického Dynama připravovali na Kypru

10. únor 2020

Fotbalisté budějovického Dynama zakončili soustředění na Kypru. Devítiletí hráči přivezli zlato z turnaje. Do Českých Budějovic míří volejbalová esa z Turecka. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Na ostrov Kypr vyrazili fotbalisté českobudějovického Dynama. Tým tam posílil Denis Granečný, který působil zatím pouze v ostravském Baníku a za hráči se přesunul z Malty, kde už byl na soustředění. „Koupil jsem si letenky, když se potvrdilo, že půjdu na hostování. Pak jsem čtyři dny čekal do odletu,“ vyprávěl.

O jaký post v budějovickém mužstvu se Denis Granečný uchází, není úplně jasné. „Já jsem to střídal. Někdy se cítím lépe jako bek, někdy na křídle. Myslím, že jsem docela dost rychlý, takže se to snažím využívat. Trenéři říkali, že to vypadá spíš na toho beka, a já myslím, že to půjde,“ řekl.

Na Kypru si fotbalisté Dynama zahráli několik přípravných zápasů a kvalitně potrénovali. „Je to lepší než mrznout někde v Čechách a být na umělé trávě. Tam jsme mohli být na sluníčku a na přírodní trávě,“ chválil Denis Granečný.

Teď už ale hráči hlásí návrat do pravé jihočeské zimy. Jarní část první ligy začne v pátek. V tabulce je Dynamo zatím na osmém místě.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Benjamínci Dynama po vítězství na turnaji v Plzni

Zlatou medaili si přivezli devítiletí fotbalisté Dynama České Budějovice z kvalitně obsazeného turnaje v Plzni. Krásný gól vstřelil jeden z nejlepších hráčů celého turnaje, Bohumír Češka. Jen pro zajímavost, jeho tatínek také hrával fotbal a levák se trefil pravačkou. „Vybojoval jsem balón, udělal jsem Zidanovku, přehodil jsem si to na pravou nohu, běžel jsem a dal jsem gól,“ popsal.

Už ve čtvrtek přijedou do Českých Budějovic volejbalové hvězdy z velkoklubu v Istanbulu.  Jihostroj v prvním vzájemném utkání v Turecku senzačně vyhrál. Podaří se mu zvítězit i doma? Pokud ano, tak se velmi významně přiblíží ke třetímu místo ve skupině Ligy mistrů. „Pro nás by snad měla hrát domácí atmosféra. Věřím, že přijde hodně lidí a že to bude podobné jako proti Civitanově, kdy byla vyprodaná hala,“ připomněl kapitán týmu Radek Mach.

Vítězství jihočeského týmu v Turecku odborníci hodnotili jako senzaci. „Já jsem to vnímal tak, že když jsme přišli do haly, tak oni nás určitě hodně podcenili. Chovali se povýšeně, ale my jsme jim pak našimi výsledky ukázali, že takhle s námi jednat nemůžou. Myslím, že sem určitě přijedou na odvetu v úplně jiné fazóně,“ dodal Radek Mach.

 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související