Do menších měst a obcí vyrážejí mobilní očkovací týmy. Vakcínu proti covidu podávají lidem bez registrace

1. září 2021 09:06

Ve sportovní hale nebo na náměstí podávají zdravotníci z okresních nemocnic vakcíny proti covidu bez předchozí registrace. Mobilní týmy se vydávají do menších měst i obcí v Jihočeském kraji. O službu mají lidé zájem.

U sportovní haly v Netolicích čekalo půl hodiny před samotným zahájením očkování už asi deset lidí. Čas navíc využili pro vyplňování formulářů, které jim dala Michaela Schwingerová z očkovacího centra.

Mezi prvními zájemci byla Růžena Nováková. „Prodělala jsem covid a končí mi ta půlroční doba. Hodí se mi, že nemusím nikam jezdit,“ řekla.

Paní Elena se pro očkování rozhodla kvůli ozdravnému pobytu. „Pojedu do lázní, vzniklo to docela narychlo a tohle byla možnost, jak se nechat očkovat hned,“ popsala.

Čtěte také

Netolice byly jednou ze zastávek mobilního očkovacího týmu. „V lednu jsme jezdili očkovat do sociálních zařízení, teď se znovu vracíme s mobilním týmem blíž občanům. Očkovali jsme už Vimperku a Volarech, zájem byl poměrně velký. Ve Vimperku přišlo kolem 130 osob, ve Volarech asi 80,“ uvedl ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

Do sportovní haly, kde zdravotníci vakcíny podávali, se přišel podívat i nezávislý starosta Netolic Vladimír Pešek. „Připravovali jsme se na suchou i mokrou variantu, měli jsme přichystaný stan, ale nakonec jsme to kvůli předpovědi počasí přesunuli dovnitř,“ dodal.

V Netolicích se proti koronaviru nechalo naočkovat zhruba 50 zájemců. Další zastávkou mobilního týmu by mohl být například Vimperk, ve kterém byl o očkování velký zájem.

Spustit audio

Související