Divokej horskej tymián a další Žalmanovy oblíbené songy v předvelikonočním koncertu z roku 2013

Na Bílou sobotu večer pro vás máme druhou část výběrového záznamu z jarního předvelikonočního, osm roků starého koncertu skupiny Žalman a spol, která je svázána s proslulým písničkářem, Jihočechem Pavlem Žalmanem Lohonkou, letošním jubilantem. Druhý návrat k jarnímu, předvelikonočnímu koncertu připravil Jiří Kasal.

Ten koncert se konal 20. března roku 2013 – jihočeská folková legenda tedy právě v ten den slavila 67. narozeniny. Pro Pavla Lohonku byl tehdy další z návratů do míst, kde v sedmdesátých letech natáčel z dnešního pohledu už legendární písničky Minnesengrů,  ale v nahrávacím studiu Českého rozhlasu České Budějovice se narodilo v osmdesátých letech také první album tehdy tříčlenné formace Žalman a spol.

Ostatně písničky z této desky se staly pevnou položkou koncertů této skupiny, a to v případě rozhlasového koncertu, který máme dnes na mysli, a kde zpěváka a kytaristu Pavla Žalmana Lohonku na podiu doplnili zpěvačka Michaela Hálková, kytarista Pavel Malina a baskytarista i klávesista Petr Novotný. 

Důkazem řečeného budiž už první skladba dnešních Koncertních ozvěn:

Jdem zpátky do lesů, ale ve velikonočních a jarních Koncertních ozvěnách od Tří lvů vás potěší další oblíbené Žalmanovy songy jako Za ruku mě vem, Rána v trávě, Čekej, malá Gréto, Mezi kameny, Severní vítr a chybět nebude ani Divokej horskej tymián, tedy song irsko-skotského původu Wild Mountain Thyme, který si Pavel Žalman Lohonka sám otextoval a který jeho v rozhlase nejspíše nejvíce hranou nahrávkou.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio