Děti si užily sníh a rodiče se na bobech vrátili do mládí. Na Libínském Sedle měli sportovní den

5. únor 2023 10:46

Díky sněhu i chladnému počasí hlásí šumavské lyžařské areály příznivé podmínky. Třeba sportovní den na Libínském Sedle nedaleko Prachatic přilákal desítky lidí. Na lyžích, snowboardech i bobech se mezi sebou utkali děti i dospělí. A nechyběla ani populární rodinná štafeta.

Na bobech do cíle dosvištěl například Péťa Janoušek se závodním číslem 34. Jeho strategií bylo hlavně nebrzdit. „Já jsem se rychle odrazil. Nejdřív jsem měl pocit, že jsem poslední, ale nebylo to tak,“ popisoval.

Samostatnou kategorii měli i dospělí. Odvahu sebraly čtyři ženy a zvítězila paní Iva. „Já na tom neseděla asi patnáct let, takže jsem jela o život a bylo to parádní, musím říct,“ usmívala se.

Lenka Čajanová dojela na bobech jako třetí. „Byl to úplně skvělé, rychlé, náročné. Nemůžu ani dýchat, jak jsem udýchaná, protože jsme běželi štafetu. Syn jel dolů, já jsem pak běžela nahoru a musela jsem také sjet dolů,“ vyprávěla.

Podle provozního areálu Petra Ludačky leží na sjezdovkách zhruba 30 až 40 centimetrů technického a přírodního sněhu. „Snažíme se zasněžovat, když nám přeje počasí. V současnosti moc nepřálo, protože se teploty drží řádově kolem mínus dvou až tří stupňů a my začínáme zasněžovat až při mínus pěti, aby se nám to ekonomicky vyplatilo,“ uvedl.

Celkem můžou lyžaři na Libínském Sedle jezdit na třech sjezdovkách. „Máme tady svah pro boby s provázkovým vlekem, který měří 150 metrů. A pak tu máme dva vleky s pomou, jeden je dlouhý 180 metrů a druhý 280 metrů,“ upřesnil Petr Ludačka.

Na tuto zimní sezonu ski klub chystá ještě maškarní rej a společně chtějí lyžaři na sjezdovkách strávit i Velikonoce.

Související