Čím víc trénuješ, tím lepší budeš, řekl Jaromír Jágr v Budějovicích, kde si jeho Kladno zajistilo postup do extraligy

22. duben 2019

Jágr, Jágr, Jágr Jágr – čtyři góly slavné osmašedesátky viděli diváci v Českých Budějovicích. Volejbalisté Jihostroje vstoupili skvěle do finále extraligy. Divizní fotbalové derby skončilo penaltami. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

O velikonoční nadílku se na Velký pátek postaral hokejista Jaromír Jágr. Sedmačtyřicetiletý útočník Kladna pomohl svému týmu k postupu do hokejové extraligy, když v Českých Budějovicích nasázel čtyři góly. Kladno vyhrálo 4:2 a získalo poslední potřebné body.

Po utkání Jaromír Jágr, který je také majitelem týmu, se širokým úsměvem na tváři vyprávěl: „Možná jsme ani neměli takové hráče, jak nám všichni říkali, ale já jsem pořád věřil, celé vedení věřilo, že se prostě s těmi hráči budeme postupem roku zlepšovat a nejlepší formu budeme mít v play off a v baráži, což se také ukázalo.“

Jágrův tým si zajistil postup do extraligy už dvě kola před koncem baráže, přestože naopak první dvě kola se mu vůbec nepovedla. „Asi bychom tomu nevěřili, kdyby nám to někdo řekl po prvních dvou kolech, kdy jsme neměli ani bod, ale pak jsme se poučili a začali jsme hrát úplně jinak,“ dodal Jaromír Jágr.

Motor prohrál další zápas v baráži o extraligu a ztratil i teoretickou naději na postup

Hokejisté, ČEZ Motor České Budějovice, Žiga Pavlin, Zdeněk Kutlák, Karel Plášil

V osmém kole baráže o hokejovou extraligu prohrál Motor České Budějovice s Piráty Chomutov 1:3. Jihočeši tak ztratili i teoretickou naději na postup do nejvyšší soutěže.

Od začátku baráže bylo jasné, že je nejen šéfem na ledě, ale i na střídačce. „Určitě tam byla spousta hráčů, kteří chtěli mít víc času na ledě, ale já jsem se to snažil držet v normách. Snažil jsem se i vysvětlit, že na to, abys hrál agresivní hokej po celých šedesát minut proti extraligovým týmům, musíš mít čtyři pětky, které budou mít krátká střídání a půjdou každé střídání nadoraz. Nejde hrát na dvě nebo tři lajny, to se prostě nedá v klíčových momentech zvládnout,“ vysvětlil.

Sám Jaromír Jágr hokej prakticky dva roky vůbec nehrál. „Ani v Calgary jsem toho moc nenahrál, a když v 47 letech nehrajete dva roky hokej, to by bylo pro každého těžké se vrátit. Teprve teď jsem se konečně do toho začal dostávat, měl jsem čas trénovat po nocích. Já věřím tomu, že čím víc trénuješ, tím lepší budeš. Myslím, že nikdo jiný netrénoval dvakrát denně s vestami jako já, a věděl jsem, že se to musí ukázat,“ popsal.

Před novináři v Českých Budějovicích nejlepší český hokejista všech dob také dokázal, že mu nechybí ani pohotovost. Na otázku: „Co říkáte na to, že jste nejlepší střelec baráže?“ se jen usmál se slovy: „Vy jste to nečekala? Já to čekal.“

Fanoušci Motoru České Budějovice se na ledě Budvar arény rozloučili se sezónou

Hokejisté Motoru České Budějovice po utkání s Kladnem hráli ještě poslední domácí zápas sezóny. V neděli se konečně dočkali tříbodového vítězství v baráži, když porazili Pardubice 5:2. Na ledě se pak sešli fanoušci, kteří se společnou fotografií rozloučili se sezónou.

Sportovní ozvěny výsledkově

Volejbalisté Jihostroje ve finále extraligy vyhráli první zápas nad Libercem 3:0. Hvězda soupeře, Jan Štokr, českobudějovický tým pochválil: „Výborně čapali balony v poli, potom si je dobře nahráli, dobře útočili, mají výborného nahrávače, myslím, že si to zasloužili.“ Druhý zápas se hraje v Liberci v úterý.

Fotbalové Dynamo České Budějovice v druhé nejvyšší soutěži nastoupilo ve Znojmě a zvítězilo 5:2. Táborsko porazilo Žižkov 2:1.

V divizi se hrálo derby. Jindřichův Hradec třikrát vedl, domácí Tábor třikrát vyrovnával. Na penalty vyhrál tým trenéra Marka Černocha, tedy Jindřichův Hradec. „V tuhle chvíli ty dva body bereme a myslím si, že i s trochou štěstí. I když na šance jsme zvítězili my, herně byli lepší domácí, tak si myslím, že ten výsledek je asi spravedlivý,“ komentoval.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.