Cibulová zelenina v kuchyni

Cibule, česnek i pórek v mnoha proměnách. Cibulová kouzla a triky a recept na cibulový koláč nabídne ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Tentokrát totiž zaměří pozornost na cibulovou zeleninu.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Bezlepkový bramborový koláč se sýrem a cibulové dresinky

    Cibule je asi nejpoužívanější zeleninou. Už před pěti tisíci lety ji pro léčebné a kuchyňské účely pěstovali Indové a Číňané. Pomáhá proti nachlazení, chřipce a kašl.

  • Cibulačka s pórkem

    Tradiční recept, který provoní kuchyni vzpomínkami na dobu našich předků, kdy se lidé ještě nebáli vepřového sádla a houby byly neodmyslitelnou součástí domácí krmě.

  • Pastýřský koláč

    Tradiční pokrm se podává při oslavách farmářů na Britských ostrovech. Složení bývá s ohledem na roční období různé, ale vždy se kombinuje dušená zelenina s mletým masem.