Českobudějovický Motor získal pro extraligu novou brankářskou jedničku, smlouvu podepsal Marek Čiliak

11. květen 2020

Hokejová sezóna skončila poněkud zvláštně, ale o to víc se hráči a jejich fanoušci těší na novou. Pro Motor České Budějovice navíc bude konečně extraligová, a tým proto posiluje kádr.

„Den co den z toho mám radost a budím se s dobrým pocitem, protože jsme se o to snažili sedm let. Konečně se to podařilo, teď jsem maximálně spokojený, ale co přinese budoucnost, to se uvidí,“ říká generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Pro vstup do extraligy podle něj trenér Václav Prospal a sportovní oddělení klubu vsadili na to, že udrží pohromadě jádro, které v loňské sezóně dominovalo první lize. „Vycházíme z předpokladu, že kádr, který teď máme k dispozici, je už sám o sobě dostatečně silný na to, aby hrál důstojnou roli. Samozřejmě se ale budeme snažit i posílit,“ dodává Stanislav Bednařík.

Čtěte také

Jak to s posilami dopadne, zatím není úplně jisté. „Není dořešená otázka rozpočtu klubu. Před sedmi měsíci bych řekl, že není problém navýšení, protože drtivá většina partnerů je připravena dát víc peněz do extraligy, ale v tuto chvíli kvůli pandemii koronaviru ještě nevíme, co kdo bude schopen pro českobudějovický hokej udělat. Pochopitelně od naší finanční síly se bude odvíjet to, jaké posily si budeme moci dovolit,“ vysvětluje generální manažer.

Už teď přesto může potvrdit, že do Motoru České Budějovice přichází útočník Miroslav Indrák nebo brankář Marek Čiliak. „To je zajímavý brankář, který by měl jednoznačně plnit pozici gólmana číslo jedna,“ říká Stanislav Bednařík o třicetiletém hráči se zkušenostmi z KHL i slovenské reprezentace, který s Motorem podepsal smlouvu na tři roky.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související