Sice bez dostatečné regenerace, ale konečně zase spolu, říkají fotbalisté budějovického Dynama

9. květen 2020 08:54

Hráči i fanoušci vyhlížejí restart první fotbalové ligy, kterou zastavila pandemie koronaviru. Hrát by se mělo před prázdnými tribunami. Fotbalisté konečně zase trénují společně, ale bez možnosti dostatečné regenerace.

„Každý ji řeší po svém individuálně. Samozřejmě je to velký problém, potřebujeme kvalitně trénovat, tak bychom potřebovali kvalitní regeneraci,“ říká trenér českobudějovického Dynama David Horejš, který je ale vůbec rád, že tým začal trénovat.

I proto nabádá, spíš přímo nutí své hráče respektovat rozhodnutí vlády. „Nemůžeme využívat kabiny a my máme veškerou regeneraci tady v kabinách, takže momentálně kluci mají informace, co by bylo potřeba, ale musí se postarat sami,“ dodává.

Obránce Pavel Novák, zkušený fotbalista, který v Dynamu nastřádal už víc než dvě stovky startů, toho zažil hodně, ale koronavirovou přestávku nikdy. „Bylo to dlouhé, jsem hrozně rád, že teď už se můžeme potkávat na hřišti a už se to alespoň trochu podobá fotbalu,“ popisuje.

Čtěte také

Hráči podle individuálních plánů běhali, běhali a běhali. Navíc vytrvalostní úseky prokládali sprinterskými, a pokud to bylo třeba, všechno v rouškách. „Je fakt těžké v tom dýchat, takže na místech, kde nebyli lidé, jsem hned využívat možnost roušku stáhnout,“ vypráví Pavel Novák

Zatím je liga přerušená, obránce si sám pro sebe promítá nejrůznější scénáře. „Já bych byl rád, kdyby se dohrála, ale může se stát cokoli. Může to chytnout jeden člověk z jednoho týmu a celá soutěž se zhroutí,“ připouští.

Fotbalisté se ale snaží myslet optimisticky. S návratem na hřiště přicházejí i nejrůznější legrácky. „Všichni jsme si povyprávěli, jaké to bylo doma, protože nikdo na to není zvyklý, takže tam byly i úsměvné historky,“ naznačuje Pavel Novák.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související