Budějovičtí volejbalisté v Lize mistrů končí. Soupeře z Trentina potrápili, ale náskok nakonec neudrželi

20. únor 2020 09:40

Ve volejbalové Lize mistrů obsadily České Budějovice ve skupině třetí místo a do čtvrtfinále nepostoupily. Ani vedení 2:0 na sety nestačilo Jihočechům k vítězství nad italským Trentinem, které si po dvouhodinovém boji odvezlo vítězství 3:2.

Zápas se na jednotlivých postech proměnil v minisouboje. Na straně českého mistra uklidňoval své spoluhráče Martin Kryštof, nejlepší české libero uplynulého desetiletí. V týmu Trentina zase předváděl akrobatické kousky Francouz Grebennikov.

Podle mnohých je Grebennikov aktuálně nejlepším liberem na světě. Myslí si to i Martin Kryštof. „Stoprocentně. On to dokazuje už několik let, ty ceny, které získává na velkých turnajích, nejsou jen tak na oko,“ říká.

Čtěte také

Na postu libera je podle něj důležitá předvídavost. „U něj je to vidět dvojnásob, protože má trochu jiný cit pro balón. Dokáže vyhodnotit situace, trefuje krásně v horizontu těla, s tou jeho rychlostí, kterou má v rukách a nohách, je výjimečný,“ dodává Martin Kryštof.

Také trenér Jihostroje René Dvořák považuje Grebennikova za velkou hvězdu. Přesto je rád, že post libera může svěřit právě Martinu Kryštofovi. „S Martinem se parádně pracuje, je velmi spolehlivý. My jsme moc rádi, že ho tu máme, a doufáme, že mu zdraví vydrží a zůstane co nejdéle. Pohyboval se ve velkých klubech, dokazoval, že opravdu patří mezi nejlepší libera v Evropě, a dokazuje to stále,“ potvrzuje.

Nejen Martin Kryštof, ale celý tým Jihostroje, vítěz české extraligy, odehrál základní skupinu Ligy mistrů výborně, i když to na postup nestačilo.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související