Českobudějovický Jihostroj zaskočil ve volejbalové Lize mistrů tureckého šampiona

14. únor 2020 08:31

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vyhráli v Lize mistrů nad tureckým Fenerbahce Istanbul 3:0 na sety. V utkání na domácí půdě patřili k nejlepším Marek Zmrhal a Marek Šotola.

Na pozici smečaře nastoupil do utkání Marek Zmrhal. Úvod sezony mu moc nevyšel, ale teď se dostává do formy, která mu zajistila místo v základní  sestavě i ve střetnutí Ligy mistrů.

„Jsem strašně rád, že mi trenér dal důvěru v posledních zápasech a hlavně v Lize mistrů. Musím říct, že se mi hrálo parádně, určitě za to mohou budějovičtí diváci, kulisa byla fakt neskutečná,“ komentoval.

Velké hvězdy tureckého velkoklubu se podle něj podařilo zaskočit tím, že budějovický tým nechyboval. „Udělali jsme málo chyb, celkem dobře jsme bránili a nedostali jsme se do žádné nekomfortní situace, což nám strašně pomáhalo,“ popsal.

Čtěte také

Jihostroj se tímto vítězstvím teoreticky vrátil do boje o postup ze skupiny. „Říkali jsme si to, kdyby se podařilo ještě proti Trentinu 3:0, mohli bychom hrát o postup, ale takhle se na to nekoukáme. Chtěli jsme ukázat, že jsme plnohodnotný tým do Ligy mistrů,“ dodal Marek Zmrhal.

České Budějovice zvládly dvě vyrovnané koncovky. Obě skončily nejtěsnějším možným rozdílem  25:23 a obě odehrál bez nervozity teprve dvacetiletý univerzál Marek Šotola.

„Nervozita nepřišla, protože jsme si řekli, že budeme hrát trpělivě a nepůjdeme do toho bezhlavě. Trpělivost rozhodla, protože Fenerbahce v koncovkách rozhodně trpělivé nebylo,“ uvedl.

„Nic krásnějšího už se nemohlo stát než vyhrát 3:0 před domácími fanoušky proti takovému týmu jako Fenerbahce. Bylo to prostě úžasné,“ doplnil spokojený Marek Šotola.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související