Českobudějovické Dynamo možná změní majitele. O fotbalový klub má zájem Tomáš Sivok

17. únor 2020

Ten okamžik by mohl přepisovat českobudějovické fotbalové dějiny. Tomáš Sivok se chce stát hrajícím majitelem Dynama. Svůj úmysl prezentoval na tiskové konferenci. 

Podobně jako Jaromír Jágr vlastní hokejové Kladno, uvažuje bývalý reprezentant o nakoupení akcií klubu, ze kterého před lety odcházel do světa velkého fotbalu. Pokud k obchodu opravdu dojde, stal by se stoper a kapitán Tomáš Sivok hrajícím majitelem.

„Jednám o odkoupení Dynama, předložil jsem konkrétní nabídku a teď čekáme na bližší vyjádření. Balón je na straně akcionářů, jestli nám dají šanci, abychom to tu mohli převzít a posunout o trochu dál,“ potvrdil.

Tomáš Sivok sice používá množné číslo, ale konkrétní o svém společníkovi být nechtěl. Projevil zájem o klub s investorem Vlastislavem Břízou, majitelem firmy Kooh-i-Noor Hardtmuth.

I vzhledem k tomuto spojení má před sebou odvážné cíle. „Ambice jsou vysoké, můj cíl je, abychom tu hráli poháry. Také máme obrovský potenciál vytvořit akademii, která bude plodit hráče, které budeme prodávat, ale je to dlouhá cesta,“ dodal.

Ze šéfa na hřišti by se stal i šéfem celého klubu. Tomáš Sivok už všechno promýšlel do detailů. „Já si to vždycky udělám tak, jak potřebuji. Čas si musíte nějak přizpůsobit. Není to někdy příjemné, ale jsou tu kluci, kteří mi dělají individuální trénink,“ nastínil.

Sportovní ozvěny výsledkově

Na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích Dynamo porazilo Mladou Boleslav 3:0. Jarní část nejvyšší soutěže tak začalo skvěle a posunulo se do skupiny o titul. Všechny tři góly padly v prvním poločase a Filip Havelka zaznamenal životní trefu – přímo do šibenice. „Zkusil jsem to, dobře to sedlo a hezky to tam padlo. Dostal jsme hodně prostoru, trenéři mě do toho tlačí, tak jsem to zkusil,“ komentoval.

Čtěte také

Fotbalovou radost ze vstřeleného gólu si prožil i devítiletý David Šíp z Písku, a to v zimní lize. „Já jsem dal gól tak, že spoluhráči mi nahráli, jeden to kopl, já jsem tam běžel a dorazil,“ popsal.

Hokejisté Motoru České Budějovice válí a dokáží otáčet zápasy. Se Vsetínem dvakrát prohrávali, ale vyhráli 3:2. Lukáš Endál připustil, že vstupy do zápasů jsou aktuálně největší slabinou týmu. „Měli bychom začínat utkání tak, abychom vedli my a ne soupeř. Doma se nám to nedaří, ale pozitivní na tom je, že dokážeme zápasy otáčet,“ řekl.

Volejbalisté Jihostroje přepnuli z Ligy mistrů na extraligu, 3:0 porazili Beskydy. Zahrál si rezervní nahrávač Ondřej Piskáček, kterého do sestavy vyslal trenér René Dvořák. „On má bohužel smůlu, že neustále hrajeme o něco, důležité zápasy. Po dvouapůlměsíčním výpadku se do toho dostává, lepší se to samozřejmě, ale ta herní zkušenost mu strašně chybí. Jsem rád za každý balón, na který ho můžeme pustit na hřiště, a doufám, že se ty dávky budou zvětšovat,“ vysvětlil.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související