Běžecký závod Runway Run nabídne trať, na které by mohly padat rekordy. Poběží se na letišti

2. červenec 2020 12:11

V areálu Jihočeského letiště v Plané u Českých Budějovic se 10. a 11. července poběží závod Runway Run. Pořadatelé představili trať, která by mohla být extrémně rychlá, pokud nebude foukat nepříjemný vítr.

Na startu nebude chybět populární vytrvalec David Vaš. Poběží páteční závod, v neděli se totiž chystá na mistrovství České republiky.

Jako velmi pečlivý atlet se nejprve přesvědčil o charakteru trati. „Trasa mi připadá úplně úžasná, hrozně mě to překvapilo. Tím, že se běží na letišti, je to úplná rovina, nikde žádné převýšení. Myslím, že to bude hodně zajímavé a něco nového pro běžce,“ komentuje.

Čtěte také

Letištní plocha je ideální pro dosahování rychlých časů na pětikilometrové trase. „Myslím, že by se tady mohly běhat hodně rychlé časy. Jediné, čeho se trochu bojím, je, že bude foukat vítr, ale zase je to stavěné na osobáky,“ dodává David Vaš.

Pořadatelé se pro prostor na letišti doslova nadchli. „Je to bývalý vojenský prostor, kde vidíme i bunkry. Bude to mít jedinečnou a unikátní atmosféru a těšíme se, že ve spolupráci s Jihočeským letištěm dokážeme uspořádat závod, který se už nemusí nikdy opakovat,“ říká Igor Murko.

Prožít atmosféru závodu Runway Run může každý. Registrace jsou otevřené pro všechny běžce na webu runczech.com.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související