Autor zfilmovaného bestselleru Velká ryba napsal Neobyčejná dobrodružství

29. srpen 2018

Šest knih už má na kontě americký spisovatel Daniel Wallace. Nejznámější je Velká ryba, podle níž vznikl úspěšný film Tima Burtona, ale posledním dílem je román Neobyčejná dobrodružství. Zalistovala jím Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda.

Hrdinou Neobyčejných dobrodružství je Edsel Bronfman, nevýrazný, ostýchavý mladík, který má v životě rád jednoduchý řád. Všechen svůj čas dělí mezi práci řadového referenta a svou matku, jejíž záviděníhodnou bohémskou oduševnělost začíná kvapem střídat stařecká demence.

Edsel je čistá duše, všechno bere vážně a zgruntu poctivě, žije monotónní život a za vrchol vzrušení považuje zisk propisovačky s logem firmy, která mu až doposud chyběla ve sbírce.

Jednoho dne mu ovšem zavolá operátorka číslo 61217 a oznámí mu, že vyhrál víkendový pobyt v luxusním apartmánu na Floridě. Věc má ovšem háček – poukaz je určen výlučně pro dvě osoby a má omezenou platnost.

Kniha Nejsem mrtvá získala v roce 2017 cenu pro nejlepší thriller

Kniha Nejsem mrtvá, kterou napsala Anne Frasierová

Anne Frasierová je úspěšná autorka 25 knih, přeložených do více než 20 jazyků. Její thriller Nejsem mrtvá obdržel ocenění Thriller Writers Award za rok 2017 v kategorii nejlepší původní paperback. Knihou zalistovala Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda.

Edsel přistoupí k hledání partnerky pro víkend u moře stejně zodpovědně jako k jakémukoli jinému pracovnímu úkolu. Tíží ho sice obava, že taková věc může převrátit jeho život úplně naruby, ale nakonec v něm převáží touha podívat se na Floridu a zažít vzrušení, o němž všichni tolik básní.

Zevrubné přípravy zahrnují členství v posilovně, návštěvu nočního baru, střetnutí s drogovým dealerem, a dokonce i hodinový pobyt ve vězení. A během toho všeho se mu do života připletou tři ženy, do nichž je tak trochu zamilovaný a ony jsou tak nějak zamilované do něj. Jenomže zažít neobyčejná dobrodružství na Floridě může jen s jednou z nich.

Spustit audio

Související