Deníčky moderního fotra měly úspěch, teď si slovo bere jeho manželka

14. srpen 2018

Možná znáte knihy Dominika Landsmana Deníček moderního fotra, které pojednávají o tom, jak muž zůstal doma se svým synem Čeňkem na mateřské dovolené. Ve třetím díle přichází ale ke slovu jeho manželka.

Nataša Landsmanová vypráví o tom, jak celá rodina vyrazila na první dovolenou do Bulharska, a také hned v úvodu uvádí několik věcí na pravou míru:

Dobrý den, milý čtenáři. Já jsem Nataša. Samozřejmě se nejmenuju Nataša, to jen můj manžel si tohle debilní jméno vymyslel do knížek. Nemůžu ho ani vystát. Už i mí známí mi říkají Natašo. Každý mi říká Natašo. Je to strašný. Pro potřeby této knížky jsem se rozhodla, že vymyslím svému muži rovněž debilní jméno. Budu mu říkat Jindřich. Tak, a má to. Tímto zdravím všechny Jindřichy.

V deníčcích mého muže ses určitě dočetl spoustu nelichotivých věcí na mou adresu. Ráda bych tě upozornila, že všechno je to lež. Já ty jeho knížky nikdy nečetla, ale určitě si tam ze mě dělá srandu. On si dělá srandu ze všech. I ze sebe.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.