Kniha Tvůrci náhody izraelského autora nadchla čtenáře natolik, že už se chystá film

22. srpen 2018

Romantických knih není nikdy dost, řekla si autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová a zalistovala knihou Tvůrci náhody. Napsal ji izraelský spisovatel Joav Blum a jedna z recenzí slibuje originální a čtivý román, který vás nechá napnuté až do konce a přinutí zamyslet se nad tím, jaký by váš život mohl být.

Napadlo vás někdy, jak málo stačí k tomu, aby se kurz vašeho života navždy změnil? Rozlitý šálek v kavárně, který zvedne uplakaná dívka, opožděný vlak, ve správný okamžik zachycená vůně povědomého parfému. Jedna věc vede k druhé a dosavadní běh života je náhle, mírně, odvratně změněn.

Guy, Emily a Eric jsou tvůrci náhod. To oni mají na svědomí rozlité šálky v kavárně, ale také prasklé potrubí, které ochromí dopravu v celém městě, nebo pokles na burze. V plnění jejich úkolů je nezastaví nic. Jsou lidští – z části – a stojí teprve na začátku kariéry tvůrců. Emily je křehká a zamilovaná do Guye, ale ten nemůže zapomenout na dívku ze svého předchozího pověření.

Hrdinka knihy Jedna želva za druhou hledá zmizelého miliardáře a bojuje s neurotickou poruchou

Kniha Jedna želva za druhou, kterou napsal John Green

Hluboký osobní příběh o lásce, vytrvalosti a síle ryzího přátelství slibuje kniha Jedna želva za druhou. Napsal ji John Green, autor bestselleru Hvězdy nám nepřály. V pořadu Dámská jízda románem zalistovala Mirka Nezvalová.

Každý den splétají složité náhody, aby stvořili počátek nové lásky, myšlenky nebo hudební skladby, ale na sebe zapomínají. Když Guy dostane úkol, který je zdánlivě nad jeho síly, musí si chtě nechtě začít klást otázky. Existují náhody i pro tvůrce náhod?

Spisovatel Joav Blum je jedním z nejúspěšnějších izraelských autorů. Po kladném ohlasu svých knih se rozhodl jít osudu naproti, román Tvůrci náhody nechal přeložit do angličtiny a vydal ho vlastním nákladem. Nadšení čtenářů i recenzentů vedlo až ke smlouvě s nakladatelstvím a prodejem práv do dalších deseti zemí. Téměř pohádkový příběh byl završen adaptací románu pro film.

Spustit audio

Související