Zakázané ovoce se stalo britskou romantickou knihou roku

18. červenec 2018

Jedním dechem podle svých slov přečetla Mirka Nezvalová knihu Jojo Moyesové Zakázané ovoce. Doporučuje ji proto posluchačkám svého pořadu Dámská jízda.

Zakázané ovoce je první knihou, která své autorce vynesla prestižní britské ocenění pro nejlepší romantickou knihu roku. Jojo Moyesová ho pak znovu získala za Poslední dopis od tvé lásky.

Příběh Zakázaného ovoce začíná v poklidném přímořském městečku Merham, které se ještě vzpamatovává z následků druhé světové války, když místní stojaté vody rozčeří příchod bohémské skupiny s nejasnými vzájemnými vztahy.

Konzervativní obyvatelé Merhamu jsou pobouřeni, mladou Lottie a její přítelkyni Celii však dům i jeho osazenstvo neodolatelně přitahuje. Návštěvníci sem přicházejí a odcházejí, že se dveře netrhnou, nikdy se tu nemluví o normálních věcech, jako je například počasí a kolik co stojí v krámě, zato o umění se všichni hádají v jednom kuse.

A do pohybu se pomalu dává lavina událostí, jejíž tragické následky přetrvávají i po padesáti letech a které vyvolávají neodbytnou otázku, zda lze vůbec vlastní minulost nechat jednou provždy za zády…

Spustit audio

Související