Román Pád do tmy: Vlivný politik vs. dvě oběti, kterým nikdo moc nevěří

5. září 2018

Už devět románů vydala česká spisovatelka Klára Janečková. Teď vychází desátý, který má název Pád do tmy. Knihou zalistovala autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Román se odvíjí od příběhu Terezy Brašové, která uteče ve svých osmnácti letech z domova, aby se zbavila otčíma, který ji léta zneužíval. Bezpečí najde ve slovinských jeskyních, kde začne pracovat jako průvodkyně v největším krasu Evropy a časem se proslaví jako záchranářka.

Petr Brašov, který šplhá po politickém nebi s touhou stát se poslancem, zjistí, kde jeho nevlastní dcera žije, a násilím ji donutí vrátit se do Prahy. Chce její popularity využít pro svou mediální kampaň.

Seznámí Terezu s novou rodinou. Při pohledu na jeho další nevlastní dceru Petru je Tereze jasné, že je rovněž otčímovou pedofilní obětí.

Kniha Tvůrci náhody izraelského autora nadchla čtenáře natolik, že už se chystá film

Kniha Tvůrci náhody, kterou napsal Joav Blum

Romantických knih není nikdy dost, řekla si autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová a zalistovala knihou Tvůrci náhody. Napsal ji izraelský spisovatel Joav Blum a jedna z recenzí slibuje originální a čtivý román, který vás nechá napnuté až do konce a přinutí zamyslet se nad tím, jaký by váš život mohl být.

Brašov si navíc vydržuje mladou milenku; i na ní si ukájí své deviantní choutky, a nemůže se proto smířit s tím, když ho nečekaně opustí. Raději by ji viděl mrtvou než s někým jiným.

Ke svému záměru získat ji zpět zneužije nebohou, ustrašenou Petru. Tajně Danielu s Petrou v autě jedné tmavé noci sleduje. Zaútočí na ni a zraněnou ji nechá ležet bez pomoci na silnici. Petra vše nahlásí na policii.

Rozjíždí se mediální aféra a poté soud. Na jedné straně stojí vlivný politik, na druhé jeho dvě oběti, kterým nikdo příliš nevěří.

Tereza pochopí, že už nemůže dál mlčet, rozhodne se také vypovídat a poslat nenáviděného otčíma konečně za mříže.

Spustit audio

Související