Kniha Nejsem mrtvá získala v roce 2017 cenu pro nejlepší thriller

12. září 2018

Anne Frasierová je úspěšná autorka 25 knih, přeložených do více než 20 jazyků. Její thriller Nejsem mrtvá obdržel ocenění Thriller Writers Award za rok 2017 v kategorii nejlepší původní paperback. Knihou zalistovala Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda.

Kniha vypráví o policistce z oddělení vražd Jude, která si prošla peklem, když strávila tři roky zavřená v temné podzemní cele. Za tu dobu se naučila dokonale číst ve svém sadistickém vězniteli, díky čemuž se jí nakonec podařilo uprchnout.

Jenomže návrat do normálního světa je mnohem těžší, než si Jude představovala – její přítel si během těch tří let našel novou ženu, kolegové z policejního sboru jí nevěří a ostatní lidi bezmála děsí. Přesto nastoupí zpět do služby a vzápětí začne řešit případ utonulé mladé dívky.

Román Pád do tmy: Vlivný politik vs. dvě oběti, kterým nikdo moc nevěří

Kniha Pád do tmy Kláry Janečkové

Už devět románů vydala česká spisovatelka Klára Janečková. Teď vychází desátý, který má název Pád do tmy. Knihou zalistovala autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Všichni ostatní včetně jejího nového parťáka si myslí, že se jedná o sebevraždu, kdežto Jude je přesvědčená, že šlo o násilnou smrt. Nikdo se totiž nevyzná v duších zvrácených psychopatů tak jako ona. A protože má schopnost vnímat maličkosti, které ostatním zůstávají skryté, brzy zjišťuje, že celý případ se jí týká osobně.

Tato kniha je thrillerem, ale spisovatelce Anne Frasierové nečiní nejmenší problém střídat žánry. Získala prestižní cenu v kategorii romance s napětím, za paranormální romanci, vydala několik sbírek povídek a básní a úspěšně si vedly i její paměti.

Spustit audio

Související