Zdena Kolářová: Tejpování obličeje

2. prosinec 2022

Už jsem se v Rozhlasovém sloupku několikrát přiznala ke své slabosti využívat všelijaké novoty při péči o tělo. Celý život mám moc práce a tak mi péče v salonu dělá dobře na duši, protože se o mne někdo stará.

Má  kamarádka si kdysi otevřela kosmetický salon, kadeřnictví a pedikúru. Čas od času jsem si urvala ze svých povinností jedno odpoledne, abych s ní mohla pokecat a ještě se nechala hýčkat.

No, párkrát se to ale moc nepovedlo. Jedna z jejích pedikérek mi třeba ostrouhala kůži na nohou tak, že jsem nemohla týden chodit. Kdybych necukla, šla bych domů pouze po patních kostech.

Pak jsem vyzkoušela depilaci nohou. Tenkrát to znamenalo namazání nohou voskem a odstraňování trháním přikládanou látkou. Bylo to tak strašné, že jsem litovala, že nemám jen jednu nohu.

Ten večer jsem ještě ke všemu měla jakousi společenskou povinnost, které jsem se musela zúčastnit. Připadala jsem si jako Hus na hranici. Zdálo se, že pod mou židlí kdosi zatopil. Místy jsem měla i fialové podlitiny a táta, který dával názory na ženské nápady najevo poklepem na čelo, už poněkolikáté mudroval nad tím, čeho jsou ženské kvůli kráse schopné.

Co by asi tak říkal, kdyby viděl kačeří rty, umělé nosy, poprsí jak medicimbaly a tetované nohy vykukující ze společenských rób současných celebrit.

A co kdyby se doslechl o tejpování obličeje. Že jste o tom ještě neslyšeli? No, to je tak… stejně jako si sportovci nalepují pásky, které jim zpevňují místa po zranění třeba na lýtku, tak teď jakási paní vynalezla tejpování obličeje proti vráskám.

Obličej si na noc potáhnete tejpovací páskou a ráno půjdete místo do práce do mateřské školky. Tak velký efekt to prý bude mít. Velká legrace a velká blbina. Nepochybuji o tom, že bude mít řadu vyznavačů nebo spíš asi vyznavaček. Myslím, že já to nebudu.

autor: Zdena Kolářová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Zdena Kolářová: Poezie

    Poezie pro mne nikdy nebyla hlavním literárním zájmem, to  přiznám bez mučení. I když… Dávné objevení Jaroslava Seiferta pro mne znamenalo období láskyplného světa.

  • Zdena Kolářová: Užitečná setkání

    V životě potkáme mnoho lidí. Dobrých i špatných. Já jsem měla štěstí. Pár pitomců bych ve svém životním seznamu našla, jako každý z nás, ale ti dobří jasně převažují.

  • Zdena Kolářová: Dítě

    Před rokem vstoupilo do naší rodiny dítě. Žije s rodiči v Praze a pokaždé, když přijede, žasneme, jaké dělá pokroky. Celá rodina výská, pokřikuje, šišlá.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.