Vydavatelku časopisu o cykloturistice přivedlo na jih Čech osudové setkání nad skládacím kolem

15. duben 2021

Kdyby na olomouckém nádraží nezaujalo jednoho muže skládací kolo Slávky Chrpové, asi by se její příběh odvíjel jinak. Muž se totiž stal jejím životním partnerem a přivedl ji na jih Čech.

„Před léty jsem cestovala právě na skládacím kole v Polynésii, kde jsem byla s osobnostmi české astronomie, například Jiřím Grygarem. A když jsem se vracela ze zlínského filmového festivalu Neznámá země, kde jsem promítala, tak právě to setkání nad mým kolem s mým nynějším partnerem bylo osudové,“ říká absolventka fakulty tělesné výchovy a sportu, dlouholetá šéfredaktorka časopisu Cykloturistika a od letošního roku i jeho vydavatelka.

Vítězslava Chrpová v cyklistickém s chrpami

V Českých Budějovicích žije Vítězslava Chrpová už devět let, ale mezitím stíhá vyjíždět na kole nejen po Evropě, ale i po celé republice na inspirativní a také dobrodružné cesty, o nichž pak píše.

Povídání se zajímavou ženou, která se nebojí snad žádné výzvy, si můžete poslechnout v pořadu Dámská jízda. Ten dále představí knihu o pivu a nabídne i tipy pro dobrou pohodu a zdraví.

Spustit audio

Související