Volejbalistka Michaela Kroupová pokračuje ve stopách své maminky, která z Budějovic došla až do reprezentace

19. prosinec 2019 08:02

Skloubit studium vysoké školy s vrcholovým sportem není úplně jednoduché. Michaele Kroupové se to daří. Aktuálně hraje první ligu v dresu Španielky Praha, její maminka ale pochází z Českých Budějovic.

Maminka Michaely se jmenovala za svobodna Radka Veselá. Z líhně českobudějovických talentů odešla do Prahy, kde působila ve Slavii, později i v české reprezentaci a zahrála si na zahraničním angažmá ve Francii.

Její dcera Michaela také působila v Madetě České Budějovice. „To byly moje začátky, když jsem nastoupila do kadetek, tak jsem si vyzkoušela extraligu. I když jsem moc nehrála, tak jsem si užila letní tréninky a bylo to dobré,“ vzpomíná.

Čtěte také

Michaela dobře ví, že její maminka hrávala také v jihočeské metropoli. „Do devatenácti let, pak šla do Slavie do Prahy. Rady mi dávala. Když jsem začínala na Kladně, tak tam mamka se svojí kamarádkou založila volejbalový tým, ve kterém jsem hrála, takže jsem byla pod vedením mamky jako trenérky,“ dodává.

Takže jaká matka, taková dcera. Mimochodem, zajímá vás, čím se smečařka Michaela Kroupová baví, když právě není na tréninku. „Studuji na filosofické fakultě v Praze francouzskou filologii a baví mě jazyky,“ prozrazuje.

Volejbalistka s jihočeskými kořeny mamince určitě dělá velkou radost. Nejen proto, že studuje vysokou školu, ale také proto, že má docela milou představu o ideálním trávení volného času: „Asi trávit čas s rodinou.“

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související