Hokejisté Motoru s náskokem ovládli první část ligy. Postup mezi elitu jim to ale nezaručuje

13. prosinec 2019 08:30

Tabulka první hokejové ligy jasně napovídá, kdo je v této sezoně největším aspirantem na postup do extraligy. Motor České Budějovice nasbíral ve třiceti kolech o dvacet bodů víc než druhý Přerov.

Vítězství v základní části ale znamená jen dobrou výchozí pozici pro nadstavbu, nic víc.

Motor je nejen ve dvacetibodovém úniku, ale nastřílel ve třiceti kolech o 56 gólů víc než Přerov. Generální manažer Stanislav Bednařík je navýsost spokojený.  „Kdo by nebyl, obrovský bodový náskok v rámci soutěže je skvělý,“ potvrzuje.

Nejvíc jej ale podle jeho slov těší způsob, jakým Motor utkání vyhrává. „Je celá řada utkání, ve kterých naprosto dominujeme. A utkání, ve kterých nezačneme třeba úplně dobře, jsme schopni otáčet, a to je velmi cenné,“ popisuje.

Respekt před výkony Motoru mají i soupeři, třeba Prostějov. Ten odjel se šestigólovým přídělem a jeho útočník Tomáš Nouza, mimochodem Jihočech, poslal soupeři kompliment. „Motoru teď fandím strašně moc, protože předvádí nejlepší hru za dobu novodobého Motoru,“ říká.

Čtěte také

A co se změnilo proti předchozím sezonám, kdy Motor usiloval o postup marně? Stanislav Bednařík nabízí vysvětlení. „Zejména si myslím, že se na týmu projevuje rukopis trenéra Václava Prospala, který je prostě známý tím, že nedá nic zadarmo, natož minutu boje na ledě,“ komentuje.

Do extraligy se Motor snaží prokousat už od roku 2013, kdy z města odešel Mountfield. Druhá nejvyšší soutěž má po základní části jasného favorita pro nadstavbu, ale hlavně pro play off. Stanislav Bednařík se přesto nechce spálit, jako se mu to stalo už několikrát.

Naději vidí právě ve Václavu Prospalovi a jeho nesmlouvavém přístupu. „To hlavní nás teprve čeká na jaře. Vím, jak je Venca náročný trenér, a vím, že v tom nastaveném trendu budeme pokračovat až do konce sezóny,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související