Václav Prospal se vrátil na led, zahrál si za budějovický druholigový tým

16. prosinec 2019

Hokejista Václav Prospal nastoupil k zápasu druhé ligy. Volejbalový Jihostroj po souboji s hvězdnou Civitanovou přivítal Karlovarsko. Fotbalisté budějovického Dynama zakončili podzim v Edenu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V hokejové Pouzar aréně v Českých Budějovicích přivítal domácí David servis tým China Golden Dragon. Už to samo o sobě byla zajímavost, ale doslova senzací byl návrat Václava Prospala na led.

Současný hlavní trenér Motoru v minulosti úspěšně hrál v NHL i v reprezentaci a na jeho start v druholigovém David servisu byli diváci hodně zvědaví. Zápasu přihlíželo mnohem víc lidí než obvykle, což potvrdil i pořadatel zápasu.

„Já myslím, že to je slušný, v těch rukách to pořád je.“ „Občas sem chodím, ale dneska jsem přišel hlavně na něj, je vidět, že je to zkušený hráč, dobrý výkon na jeho léta.“ „Je to paráda, přišli jsme se na něj podívat, takže jsme rádi,“ komentovali diváci.

David servis České Budějovice nakonec porazil China Golden Dragon 7:2. Legendární útočník Václav Prospal sice gól nedal, ale zaznamenal dvě asistence a jeho nahrávky byly opravdu parádní.

Sportovní ozvěny výsledkově

Fotbalisté Dynama České Budějovice zakončili podzim v Edenu prohrou. Výsledek zápasu Fortuna ligy: Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 4:1.

Volejbalový program Jihostroje je neuvěřitelně našlapaný. V závěru týdne se český mistr utkal s vítězem Ligy mistrů a lídrem italské soutěže Civitanovou. Martin Kryštof po prohře 1:3 s hvězdami italského týmu vyprávěl: „Já z toho mám zvláštní pocit. Ano, potkali jsme nejlepší mančaft na světě, nicméně jsme viděli, že nebyli v optimální pohodě, mohli jsme o kousíček uhrát něco jiného.“

V sobotním extraligovém šlágru pak Jihostroj prohrál s Karlovarskem 2:3. Smečař Petr Michálek si na náročný prosincový program nestěžoval. „Na to se nemůžeme vymlouvat, prostě jsme profesionálové a musíme makat za každého stavu. Fakt jsme hlavou trochu vypadli a nesplnili jsme to, co máme,“ dodal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související